UV Bescherming

Een goed beschermende zonnebril is een must!

Zonnebrillen worden in het algemeen gebruikt tegen het ongemak van fel licht en als bescherming tegen zonlicht. Bij overmatige hoeveelheid zonlicht kan namelijk het netvlies beschadigd raken. Minder scherp zicht, hoofdpijn, branderige ogen en ernstige oogaandoeningen zoals staar kunnen het gevolg zijn.

De kleur van de lenzen varieert, grijs wordt beschouwd als neutraal, omdat deze het contrast niet verbeteren noch de kleurwaarneming verstoren. Groene lenzen zijn voor foutloze visie en comfort. Oranje en gele lenzen hebben de grootste contrastverbetering en diepte waarneming, maar verstoren de kleurwaarneming. Koper: contrasten worden verhoogd en hebben een hoge roodfactor: verkeers-en remlichten zijn gemakkelijker te zien.

 

Polariserende lenzen: deze bevatten naast een UV-filter ook een polarisatiefilter. Hierdoor bestaat het licht dat de drager waarneemt vooral uit verticaal licht. Het horizontale licht wordt geblokkeerd.
Het voordeel van het wegfilteren van de horizontaal licht heeft te maken met de reflectie van licht. Als licht op bijvoorbeeld water valt dan zal een deel van dat licht reflecteren en een ander deel zal worden geabsorbeerd. Denk ook aan het spiegelen op het wegdek.
Uiteraard is het mogelijk om zonneglazen op sterkte te laten maken in enkelvoudig en multifocaal, ook zijn er overzet zonnebrillen. Deze zet je simpel over je bestaande gewone bril heen.
Een zonnebril is niet geschikt om in de zon te kijken; dat kan alleen met een eclipsbril of een lasbril met minimaal factor 14.

Onze openingstijden

Dinsdag – Vrijdag

9:30 –  17:30

Zaterdag

9:30 – 16:00

Emailadres

administratie@michaelnobbeoptiek.nl

Winkel Zwaagdijk

Zwaagdijk 227H  1684 NG  Zwaagdijk
(ingang hal Aldi)

Tel.: 0229714022

Winkel Zwaag

Hollandse cirkel 35 1689 XE  Zwaag

Tel.: 0229714016