Myopie

Wist je dat al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend is? Eén van de oorzaken van deze explosieve groei is de levensstijl van kinderen: Bijna hun hele (sociale) leven gaat via hun telefoon of tablet.

Whatsapp, snapchatt, instagram, tiktok, gamen, vlogs kijken, (te) veel lezen en steeds minder buiten spelen werken daar ook niet aan mee. Dat alles gaat ten koste van hun ooggezondheid. 

Wanneer zijn de ogen van jouw kind voor het laatst gecheckt? U bent altijd welkom voor een gratis check.

  Belangrijk!

  Bijziendheid (myopie) betekent dat je veraf wazig ziet. Normaal valt een afbeelding óp het netvlies, maar bij een bijziend oog valt het beeld ervóór doordat het oog in de lengte is vervormd.

  Juist jongeren zijn een kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet uitgegroeid zijn. En vooral bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid vaak sterk toe. Bovendien: eenmaal bijziend, altijd bijziend. Dus hoe eerder het herkend én beperkt wordt, hoe beter.

  Sinds 2018 zijn wij ook Myopie Management Expert. Wij kunnen namelijk voordat het te laat is ingrijpen met speciale lenzen of brillen glazen.

  Nog een paar feiten:

  • Wetenschappers voorspellen dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend is.
  • De exacte oorzaak van bijziendheid is nog steeds niet bekend, maar er zijn wel belangrijke factoren die een rol spelen, zoals erfelijkheid, etniciteit en leefpatroon.
  • Naarmate de bijziendheid verergert, neemt de kans op ooggezondheidsproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating toe. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid.
  • Een gewone bril helpt alleen om nu goed te zien, maar voorkomt op de lange termijn niet dat (kind) ogen verder achteruitgaan.

  Onze openingstijden

  Dinsdag – Vrijdag

  9:30 –  17:30

  Zaterdag

  9:30 – 16:00

  Emailadres

  administratie@michaelnobbeoptiek.nl

  Winkel Zwaagdijk

  Zwaagdijk 227H  1684 NG  Zwaagdijk
  (ingang hal Aldi)

  Tel.: 0229714022

  Winkel Zwaag

  Hollandse cirkel 35 1689 XE  Zwaag

  Tel.: 0229714016